top of page

Patrik Wincent

För er som via vetenskap vill:

  • Skapa en hållbar digital arbetsmiljö

  • Lära er mer om hjärnans reaktion på dopamin

  • Öka produktiviteten och innovationskraften 

  • Motverka digital stress

 

Patrik Wincent är auktoriserad beroendeterapeut, föreläsare, författare och företagare som bland annat driver Dataspelsakuten. Han föreläser och utbildar inom digitalt beroende och stresshantering för företag, organisationer och skolor. Med hjälp av Patriks handfasta vägledning ökar vår förståelse för varför vi har svårt att släppa våra mobiler och värja oss mot informationsflödet vi översköljs av. Vi får också lära oss hur det påverkar oss som individer och en organisations hälsa och lönsamhet. Med konkreta verktyg och metoder hjälper han oss att bryta dåliga vanor, prioritera smart och hitta nya vägar till ökad närvaro, bättre mående och mer innovationskraft. 

Patrik har skrivit fyra populära böcker: "Den digitala barnvakten", "Den digitala drogen", "Shop til you drop: en bok för dig som shoppar för mycket" och den senaste ”Dopaminfasta - lär dig styra hjärnans belöningssystem och få bättre fokus, närvaro och tålamod” (Bonnier Fakta). Dopaminfasta hjälper er på ett konkret sätt att balansera hjärnans belöningssystem, bryta dåliga vanor och därmed få bättre minne, närvaro och kreativitet. 


Foto: Gabriel Liljevall

Patrik Wincent_Bonnier fakta_Gabriel Liljevalljpg

”Det låter pretentiöst, men dopaminfastan har gett mig en tankeställare om hur jag vill leva mitt liv. Framför allt har jag insett att den inre stress jag ofta känner till stor del skapas av mig själv."

Katarina Muhr, Expressen & Amelia

bottom of page