top of page

Malou von Sivers

  • Öppna dörrar mellan människor

  • Skapa förtroende och trygghet

  • Bygga ett starkare team

  • Finna gruppens positiva kraft

 

Malou von Sivers är en av Sveriges mest uppskattade journalister, programledare och författare. I dag föreläser och utbildar hon företag  i hur vi kan skapa rätt förutsättningar för ett gott möte mellan människor och hur vi med mötets hjälp bygger starka, trygga team. Hon är även en efterfrågad moderator. 

 

Sedan 1995 har hon samtalat med utländska och svenska makthavare, politiker och kändisar i sina två tv-program Malou möter och Malou efter tio. Nelson Mandela, Britney Spears, Aung Sun Suu Kyi, Yoko Uno, Ingemar Bergman och Kofi Annan är bara några av de världsnamn som suttit mitt emot Malou.

 

Nu har ni möjlighet att i en föreläsning, eller mer djupgående utbildning, ta del av Malous erfarenhet av hur vi skapar det goda mötet. Oberoende av om det handlar om mötet mellan chef och medarbetare, en läkare och en patient eller kollegor i ett team. Malou delar med sig av sina bästa tips på hur vi snabbt skapar förtroende, får en person att öppna sig och hur vi ställer de svåra frågorna som leder till en förändring. 

 

Malou har själv jobbat som chef och ledare under många år på TV4 och har lång erfarenhet av att jobba med grupper som har starka viljor och höga krav. Hon vet hur viktigt det är att alltid utgå från de positiva krafterna, istället för att försöka rätta till det dåliga. Den goda kärnan finns alltid, menar Malou, ibland måste man bara hitta den igen. 

 

Malou von Sivers har skrivit sex böcker, varav fem skönlitterära och en fackbok. De senaste är trilogin Mitt hjärtas oro, Olycksbarnet och Inför hans blick, samt den fristående Hon som hade allt (Norstedts).

Foto: Peter Knutsson

Malou von Sivers_foto Peter Knutsson

"”För att hon aldrig slår sig till ro i soffan”"

Motivering vid tilldelningen av Lukas Bonniers Stora journalistpris 2014

bottom of page