top of page

Katarina Wilk

För er som med medicinsk fakta vill:

  • Arbeta preventivt mot sjukskrivning

  • Förstå hormonell påverkan

  • Eftersträva en jämlik personalkultur 


 

Katarina Wilk är journalist och författaren bakom boken ”Perimenopower”, om hormoners påverkan på kvinnor under den 10-15 år långa period som innefattar klimakteriet. Hon är flitigt anlitad som föreläsare både i Sverige och internationellt. Katarina brinner för att sprida den senaste forskningen inom kvinnohälsa och hur våra hjärnor påverkas av hormonsvängningar som ofta leder till feldiagnostiserade utmattningssyndrom med sjukskrivning som följd. Hon delar ärligt med sig av sina egna erfarenheter och vill vara opartisk kring den fakta hon levererar.

 

“Perimenopower” är idag översatt till sju språk och en nyutgåva “På väg in i väggen eller bara i förklimakteriet?” har lanserats. I samband med den engelska releasen bjöds Katarina in av mediemogulen Arianna Huffington att skriva en artikel om sin bok till Ariannas Thrive Global.

 

Katarina har även skrivit ett antal skönlitterära böcker, krönikor och debattinlägg. Senast i GP.se där en artikel om lycka, marknadsekonomi och präriesorkens dejtingliv (!) fick stor spridning. Vid sidan av sitt författarskap är Katarina grundare och partner i BYWRTRS tillsammans med Alexandra Appelqvist.

Foto: Anna Hållams 

Katarina Wilk.png

”Det märks att Katarina besitter en djup kunskap om hormonernas betydelse vad gäller en kvinnas mående. Hon berättar på ett personligt och mycket inspirerande sätt om ett ämne som det talas alldeles för lite om”

Lena Hjälmrud, marknads och kommunikationschef Stiftelsen Stora Sköndal

bottom of page