top of page

Signe & Anna Bennich

Välkommen att boka föreläsningen ”En mamma och en dotters berättelse om anorexia”, framtagen utifrån Anna Bennich, legitimerad psykolog och Signe Bennichs personliga erfarenheter och den senaste forskningen i området. Föreläsningen bygger på deras gemensamma berättelse som i mars 2024 kom ut som boken Att försvinna sig på Bazar förlag. 

 

När Signe i tidiga tonår drabbas av anorexia sker det relativt smygande, utan att hon själv riktigt förstår vad som händer. Samtidigt som hon kämpar mot sina demoner tror hennes mamma, Anna, att hon bara har ”vanlig tonårsångest”, tills Signe en dag berättar hur hon mår. De påbörjar en gemensam kamp för Signes överlevnad – och under flera år skriver de parallella dagböcker. Den gripande föreläsningen skildrar perspektiven som dotter, drabbad, psykolog, mamma samtal som ger lärdom och nycklar från olika vinklar.


Vi känner även Anna som expert i TV4 Nyhetsmorgon Relationsakuten där hon med trygg hand guidar oss genom bekymmer och grubblerier vi alla kan relatera till. Hon har varit sommarvärd i P1 och skrivit flera viktiga böcker. Några av dem är: "Sjukt stressad", "Vägen genom skilsmässan" och "Att vinna över ensamheten"

Foto: Anna-Lena Ahlström

Signe Bennich Anna Bennich_foto_Anna-Lena Ahlström.jpg

"Anna är världsklass! Utöver att hon är Sveriges intressantaste psykolog och tankeledande inom relevanta områden, så är hon spännande på scen, rolig och engagerande"

Ola Ahlvarsson, entreprenör och grundare av bl.a. Epicenter

bottom of page