top of page

Veronica Linarfve

Författare, Beteendevetare & Journalist 

I sina föreläsningar vill författaren Veronica Linarfve göra oss bättre på att hantera förändring, frivillig och ofrivillig, och få syn på oss själva. Med värme, humor och ibland smärtsam igenkänning pekar hon på det som ofta skaver, trots att allt borde vara bra. Genom tekniker och övningar som tar avstamp i det skrivna ordet och personlig reflektion lämnar Veronica åhörarna med nya insikter.

Veronica började skriva när hon som barn tillbringade långa perioder på en segelbåt där den enda litteratur som erbjöds handlade om knopar. Hon utbildade sig till beteendevetare, blev personalchef – men tyckte mest om att skriva platsannonser – och vidareutbildade sig till copywriter och journalist. 

Idag driver hon en kommunikationsbyrå och hjälper företag och kulturinstitutioner att hitta sina storys. Och så skriver hon böcker om att hantera livets utmaningar på ett underhållande och ögonöppnande sätt. Veronica har skrivit två feelgoodromaner på ämnet lycka, en fackbok (tillsammans med Mia Ingelström) om ekonomi, och är nu aktuell med den hyllade romanen Bidrottningen. Boken handlar om den effektiva projektledaren Gabriella som kraschar handlöst då hennes farfar biodlaren dör. Något som författaren själv har upplevt.

 

Foto: Ola Axman  

Veronica Linarfve_foto Ola Axman_edited.jpg
bottom of page