top of page

Spendrups bokcirkel är en del i hälsoarbetetPå Spendrups Bryggerier erbjuder man alla sina medarbetare att delta i en bokcirkel och den andra omgången är just avslutad. Det var HR-chef Linda Mägi som tyckte att det fattades något bland de hälsofrämjande aktiviteter som företaget erbjuder sina anställda. 


Linda Mägi, HR-chef på Spendrups Bryggerier

– Det är förstås toppen med innebandy och motionslopp, men att skapa utrymme för roliga, djupare samtal och reflektion är minst lika viktigt för att människor ska må bra. Så det är klart att en bokcirkel kan vara en del av vårt hälsoarbete, säger hon.

Till Spendrups första bokcirkel anmälde sig 32 personer, från vitt skilda delar av verksamheten


Lisa Tallroth, mångårig bokpoddare och moderator, anlitades som bokcirkelledare.

– Lisa kunde hjälpa oss att organisera ett smidigt upplägg och framför allt leda diskussionerna, både digitalt och vid träffen. Deltagarna uppskattade att det kom någon med nya perspektiv, från ”bokvärlden” dessutom, säger Linda Mägi.


För Spendrups tog Lisa fram fem förslag på passande böcker och presenterade dem i den Teamsgrupp som startats för bokcirkeln. Det var ganska bred spridning på titlarna, för att locka många olika smaker. Annars är en bra bokcirkelbok är som det mesta man gillar: relaterbar och lagom tjock, konstaterar Lisa Tallroth.


"Bra på så många sätt. Kul att få reflektera med andra som läser samma text, ofta sitter man ensam med tankarna. Oxå roligt att få kontakt med andra inom Spendrups!" – Deltagare i bokcirkeln

Boken som vann vinterns omröstning uppfyller alla kriterier: Jävla karlar av Andrev Walden. Alla deltagarna fick varsitt exemplar och sex veckor på sig att läsa (lite längre tid eftersom julhelgerna fick ingå i lästiden). En del reflektioner delades under läsningens gång, i Teamsgruppen, och den avslutande diskussionen förlades till AfterWork-tid, 17.00-19.00, på kontoret då arbetsgivaren bjöd på snacks, ost och vin. Två deltagare var med på länk. 


– Meningarna gick verkligen isär kring den här boken! Samtidigt kan ju alla relatera till barndom och föräldraskap, som är två centrala teman i romanen. En delad läsupplevelse kan bli som ett snabbspår till andra människor. Plötsligt öppnar sig en ny värld i den där kollegan du bara nickat till i korridoren. Det måste väl göra det lite roligare att gå till jobbet tänker jag, avslutar Lisa Tallroth. Så startar du en bokcirkel på ditt företag


BYWRTRS erbjuder flera olika typer av bokcirklar - skräddarsydda för att passa just ert företag. Lisa Tallroth är en av våra skickliga, pålästa och engagerade moderatorer.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page