top of page

Nadim Ghazale

För er som med hjälp av samhällsengagemang vill:
 

  • Skapa en starkare vi-känsla 

  • Få inblick i utanförskap

  • Identifiera vårt eget ansvar

  • Öppna upp dörrar mellan människor 

 

Nadim Ghazale är den samhällsengagerade polisen som hyllats som föreläsare, krönikör och debattör. Nadim räds aldrig att säga vad han tycker, och han är en viktig förebild för många i sitt ständiga bekämpande av grov brottslighet och rasism.

Som föreläsare tvingar Nadim oss att lyfta blicken. Han väver in frågor utifrån sin egen resa som ger oss tankeställare och en vilja att vara med och bidra till förändring. Berättelsen om hur han som 7-åring lämnade Libanon, och hur skuld, ilska och det magiska ordet ”välkommen” byggde den han är idag är ständigt aktuell för att värdera vart vi står - och påminna oss om vad vi själva kan göra. 

Självbiografin “Min väg från flykting till hela Sveriges polis” (Bokförlaget Forum) förlänger och utvecklar Nadims uppskattade Sommarprat från 2021. “Ingen är trygg förrän alla är trygga och det finns ingen rättvisa om den inte gäller för samtliga”, säger Nadim Ghazale.

Foto: Maria Östlin

Nadim_Ghazale_Maria_Östlin_1_edited.jpg

"Nadims egna erfarenheter berör på djupet och skapar eftertanke samtidigt som han inspirerar till att våga skapa förändring" 

Anna, kommunikationsspecialist på IKEA

bottom of page