top of page

Anders Wallensten

  • Kan vi påverka vår egen lycka?

  • Hur blir vi mer hälsosamma - på riktigt?

  • Få konkreta råd med vetenskapens hjälp 

  • Res tillbaka i evolutionen och förstå mer

 

Läkaren, epidemiologen och författaren Anders Wallensten populära föreläsningsserie tar avstamp i hans båda böcker. Ni får ett evolutionärt, vetenskapligt och erfarenhetsbaserat perspektiv för att skapa kunskap och hitta redskap som ger ett friskare, rikare och lyckligare liv.

 

“Kan vi påverka vår lycka och hur nöjda vi blir med livet i stort?” är en spännande och rolig föreläsning som bygger på boken Livsgåtan (Bonnier Fakta). Anders har undersökt vad vetenskapen säger, tagit in klokskap från de äldre som levt länge tillsammans med tankarna i stoicism och buddhism. Genom att samla och analysera allt detta ger Anders dig perspektiv och verktyg du kan använda för att öka chanserna till fler lyckliga stunder och bli mer nöjd med ditt liv.

Vi erbjuder även Anders föreläsning Hälsogåtan som bygger på hans första bok Hälsogåtan - Evolution, forskning och 48 konkreta råd (Bonnier Fakta) som han skrev i sökandet efter nyckeln till ett hälsosamt levnadssätt. Svaren fann han genom att förkovra sig i vår utveckling och historia. Boken nådde höga försäljningssiffror och fick en tillhörande podcast där Anders diskuterar och fördjupar sig i ämnena tillsammans med sina inbjudna gäster

Bägge föreläsningarna kan hållas i form av en workshop där du som deltagare får chans att fundera ut sätt att påverka ditt eget liv, efter dina egna önskemål.


Foto: Gabriel Liljevall

Anders Wallensten_fotograf Gabriel Liljevall .jpg

"Välskriven och lättillgänglig med underbygd forskning och fakta. Den tar ett vitt grepp om hälsofrågan men gör den samtidigt "enkel".

Sara Elisabet Snoder, läsare av "Hälsogåtan"

bottom of page